Oväntat besök utan Gevalia

Vi lättade ankar strax före 6 på söndagsmorgonen med destination Dunkirk. Vi hade bra med vind från syd, syd ost ca 10 m/s som vred något under färden till sydväst. Vi satte genuan och gjorde 7 knop under merparten av jungfruresan. Vi gick för motor under 6 timmar, av totalt 31, då blåste ca 4 m/s. Vädret började med lite duggregn, sedan omväxlande sol och moln, för att avsluta med stor sol så solskyddskrämen sattes på. Under natten turades vi om att sova och det fungerade bra, dock var vi ganska trötta när vi kom fram, men adrenalinet rann till strax innan ankomst till Dunkirk!

Vi såg tullbåten passera oss, men strax såg vi att de saktade in och började cirkulera kring oss, spänningen steg ombord, har vi med oss något olämpligt? Tre flaskor franskt vin skulle de säker inte ha något problem med. Har vi ordning på papperen? Båten är ju ny och är påväg att bli registrerad i fartygsregistret och momsen ska betalas…

Plötsligt anropade de oss på VHF, det var oss de ville träffa, ”Bushpoint this is the French Coastgard…” De frågade hur många vi var och kön, sedan ville de borda oss. Så spännande! Ombord klev 3 tullare med pistoler i hölstren ”jus jur ön pistol pen” tänkte vi, (vilken film?).

Allt gick självklart bra och vi fick skriva under på att de varit på besök och att allt var OK, så bara att visa upp papperet nästa gång en fransk tullare skulle visa intresse.

Som minne lämnade de svarta gummimärken på skrovsidan efter sin gummibåt, lätta att ta bort eftersom vi har en aluminiumbåt.

Tullbåten Tull vid skrov Tull ombord Tull lämnar

6 thoughts on “Oväntat besök utan Gevalia

  1. Vad spännande ni har det! Vi förstår att ni trivs. Vi väntar redan på nästa rapport! ?? Siv o NE

  2. Tull, tull 🙂 Då har ni blivit bordade också…. Låt oss hoppas att det var första och sista gången 🙂 Segla lugnt! /Johan

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.