Blues och dyk

Nu har vi varit på både Mustique och Bequia. Vi promenerade runt hela Mustique och på ett par timmar hade vi sett det mesta och det var både vackert och exklusivt. Så här års är ön öppen för allmänheten att vandra runt på, annat är det 3 veckor före och efter jul då husägarna ”the rich and famous” vill ha ön för sig själva. Men på Basil’s Bar kan man alltid få en drink och en god bit mat. När vi var där var det bluesfestival och värd för eventet var Mr Basil Charles himself, här är en intressant story om Basil i Daily Mail (klicka på den blå texten). Av de drygt 100 villorna som finns på ön går det att hyra 75 av dem, och kock ingår! Villan Les Jolies Eaux ska ha tillhört Princess Margret och går att hyra för 30 000 USD/vecka, som hittat!

Vi såg många enormt stora villor på Mustique.

Pink and Purple houses och mitt emellan ett bageri

Bushpoint till höger i bild

Vy på viken från ett annat håll på Mustique

Mustiques flygfält och flygplats

Under veckan på Bequia har vi promenerat runt nästan hela ön och passat på att dyka på rev och vrak, härligt och ganska klart i vattnet. Admiralty Bay på Bequia är ett naturligt stopp när man seglar söder eller norr ut, så det ligger ofta ganska många båtar här, och just nu hela sju svenska båtar. Vi har gjort många nya och trevliga bekantskaper och några kommer vi träffa på igen när vi vänder norr ut efter Grenada.

Admiralty Bay på Bequia

Seglingsvärlden är bra liten, samma dag som vi lade till i Bequia kom den tyska båten Hera och lade sig bredvid oss. Vi träffade dem första gången i Marigot Bay och båten är en riktig  klassisk skönhet. Vi fick reda på att de ska upp och segla Antigua Classic Yacht Regatta http://antiguaclassics.com/v1/index.php/2017-entries/, så nu har vi fått ytterligare en anledning att segla till Antigua. Förutom den vanliga besättningen om bord på Hera, Sophia, Claas och deras 8 månader gamla dotter Daphne så är Sophias kompis Vicky ombord i ett par veckor. Vicky tävlade för Tyskland i OS/Rio i 49:ers och hon känner Cecilia som är dotter till min syster Jessicas väninna – wow vad världen är liten!

HERA

Om du är intresserad av lite bilder på vår segling från A Coruña så har Fredrik gjort ett jättefint bildspel som du hittar under BILDER/Bildspel 2016. Och inom kort har Fredrik lovat att klippa ihop en dykfilm!

Imorgon seglar vi vidare söder ut mot Myreau tillsammans med Mandy och Frank på Infinity B, och när vinden lägger sig lite till åker vi ut till reven vid Tobago Cays och snorklar/dyker.

Här är en karta på var vi varit så här långt i Karibien.

5 thoughts on “Blues och dyk

  1. Hur bruna är ni nu? Måste vara snäppet värre än pepparkakor alltså. Här i Michigan har vi det fin fint och tänker på er. Kram!

  2. En gång för väldigt länge sedan när jag/vi joggade runt på Mustique så stannade vi vid en bar. inte restaurangen nere vid vattnet utan en som låg en bit upp längs vägen. Där inne stöter vi på ett par från vår båt och de berättar att vi precis missade David Bowie med fem minuter. Han hade också varit ute och joggat. Det kommer att förfölja mig hela livet……..!!. Vet inte om det är vanligt att avsluta joggingturer i baren på Mustique, fast o andra sidan så finns det ju inte så mycket annat att göra. 🙂

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.