Förberedelsen

Den senaste veckan har vi gjort i ordning båten inför överlämnande och besiktning. Vi har hunnit samla på oss mycket grejer på 5 år, men nu är alla lådor och utrymmen genomgångna, inventerade och rengjorda.

En dag unnade vi oss lite ledighet och cyklade till stranden. Florida har nu börjat lätta på restriktionerna och det var betydligt mer aktivitet på stranden än tidigare.

Vi har även utvecklats i vårt videokonfererande och förutom våra samtal med våra norska vänner nere i Ft Lauderdale så har vi även börjat att ”Zooma”. Förra fredagen hade vi ett mycket trevligt videosamtal med massor av folk runt om, vad sägs om Kanada, Danmark, Maine, Honduras och Guatemala. Vi har även provat på att spela sällskapsspelet Codenames via video, måste säga att det fungerade fantastiskt bra även fast herrarna avgick med segern. Detta sätt att umgås med vänner runt om i världen är en positiv sak som vi kommer att ta med oss från denna Coronatid.

Båten är nu mer eller mindre klar och planerad besiktning är den 12 maj och övertagandet den 14 maj. Därefter börjar vi leta flygbiljetter och som det ser ut nu är det inga problem att flyga hem. Men det kommer att vara på kortvarsel eftersom flygbolagen verkar ha kort framförhållning på vilka flyg som går. Går man in och söker på biljetter så finns det många avgångar, men sedan blir många inställda. Vi letar flyg med få stopp/byten eftersom vi kommer ha mycket bagage och det bästa hade varit att checka in bagaget hela vägen till Arlanda. Vi hoppas på tur, men annars kommer vi ju klara av att lyfta och bära eftersom vi varit duktiga med vår träning den senaste tiden.

I skrivande stund är vi uppe i Arnes stuga i Orlando och försöker få plats med allt i väskorna och även hålla bagaget under den tillåtna vikten. Några nya väskor av modell större är införskaffade, så det ser rätt ljust ut. Det enda som spökar är vikten eftersom olika biljetter och flygbolag har olika viktgränser så det får bli justeringar in i sista.

För den intresserade kan vi även dela med oss av denna länk där ni kan följa de OCC båtar som är på väg över Atlanten.

https://forecast.predictwind.com/tracking/rally/occ-atlantic-fleet/

Jeanette & Fredrik

2 thoughts on “Förberedelsen

  1. Roliga kort fran beachen! Japp ni kommer sakerligen ivag. Inte många som flyger nu och många tomma flyg. Vi håller tummarna att inspektionen och overlämningen går smooth. Kraaaaaaaaaaam

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.