Kovändningen

På kvällen efter att vi publicerade vårt förra blogginlägg fick vi ett bud på Bushpoint och det har vi accepterat, så nu får Atlanten vänta!

Som du kanske kommer ihåg har vår båt varit till salu eftersom vi har beställt en ny. När vi var i Miami i början av mars kom ett kanadensiskt par och tittade på Bushpoint. De tyckte om vad de såg, men sedan dök viruset upp de ville avvakta, vilket vi naturligtvis hade största förståelse för.

Vi seglade vidare och gjorde så småningom en plan att segla över Atlanten och vi handlade massor av mat så vi skulle klara oss i två månader, lagade och fryste in. Sedan pratade vi med vår mäklare om att han kanske skulle tala om för kanadensarna att båten kommer lämna denna sida av Atlanten inom ett par veckor. Sagt och gjort och då säger kanadensarna att de vill lämna ett bud och köpa båten i Florida där vi ligger nu! WoW! Vi kan förstå kanadensarna för att vill man ha en Allures 45 och inte vill köpa en ny, så finns det inte så mycket att välja på. Vad vi vet finns det en till Allures 45 till salu, men den ligger i Frankrike och är 5 år äldre.

För oss hade den perfekta tajmingen varit att det stod en köpare på kajen i Sverige när vi kom hem, men med tanke på hur världen ser ut just nu så är detta så nära den tajmingen vi kan komma. Vi är förstås lite dubbla eftersom vi har förberett oss och sett fram emot äventyret över Atlanten. Visserligen har vi ju redan seglat över Atlanten en gång, men från detta håll ska det vara lite tuffare och det hade vi gärna haft under bältet. Sedan hade det också varit skönt att vara ”off grid” och slippa tänka på Covid-19 under tiden och hoppas på att det lugnat ner sig när vi kom över på andra sidan.

Från början trodde vi att båten skulle vara för dyr för USA marknaden eftersom den är momsad i Sverige, men med tanke på att US dollarn är så stark gentemot svenska kronan så är vi riktigt nöjda. Budet är accepterat och är processen igång. Men lite typiskt att detta händer efter två dagars storhandling på Wal-Mart och matlagning. Nu får vi skifta fokus och förbereda båten för en besiktning innan överlämnandet. Hur vi ska göra med allt som vi har handlat och lagat vet vi inte, antagligen kommer vi göra våra båtgrannar väldigt glada.

Nya ägarna får rengjord botten
Fredrik har öppnat herrfrisör salong
SnyggArne

Jeanette & Fredrik

8 thoughts on “Kovändningen

  1. Grattis syrran o Orville Kul att prata m er tidigare idag ❤️ Vi ses i Svedala om vi bara kommer loss fr Ibiza 🤣

  2. Å va kul, då får vi snart träffa er om än på avstånd. Idag hämtade vi hem Kenzo o han är så fin🥰

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.