Hur går det för oss?

Nu har vi lämnat Ft Lauderdale och seglat över natten upp till Cape Canaveral. Det var en mycket bra och snabb nattsegling eftersom vi även här hade hjälp av golfströmmen. 

8,3 knop genom vatten och 10,2 över grund, tack för det golfströmmen.

Vi har fått frågan om varför vi nattseglar och det svaret är ganska enkelt. Det är en fördel att komma fram när det är ljust eftersom det är enklare att angöra en hamn eller marina då. Är sträckan vi vill segla längre än att vi kan starta på morgonen och komma fram innan mörkrets inbrott så tar vi natten till hjälp. Vi gillar dessutom att nattsegla och särkilt när det är bra förhållanden och man kan studera stjärnorna.

I Cape Canaveral hade vi två saker på agendan. Vi skulle hämta upp vår nyservade livflotte och träffa Arne Pontan som vi fått kontakt med via vår blogg. Arne har hållit till i Florida de senaste tio åren och har sin båt i Port Canaveral Yacht klubb och där ordnade han även en plats till oss! På denna lilla mysiga klubb kan vi ligga för ett överkomligt pris. 

Det känns mycket bra att vara här nu när USA håller på att varav upp åtgärderna när det gäller coronaviruset. I Florida är barer och restauranger redan stängda och det är ingen vild gissning att nya insatser kommer att komma i strid ström beroende på hur viruset sprider sig.

Vi har bestämt oss för att ligga kvar här på Yacht klubben i Port Canaveral och följa utvecklingen här i USA. För varför ska vi segla vidare norr över när vi antagligen inte kommer att kunna besöka platser och röra oss som vi vill.

Tomma kryssningsfartyg inne i hamnen
och de som inte får plats ankrar utanför.

Vi kan knappast vara på en bättre plats i väntan på att se vart detta ska ta vägen. Vi har det lagomt varmt, havsluft och Amazon som kan leverera mat om vi inte vill gå till affären. Dessutom har vi Arne som varit fantastiskt hjälpsam och ett stort tack till Arne som ordnade plats i marinan. Har vi tur får vi även se en raketuppskjutning den 26 mars.

ARNE

Annars går våra tankar till seglarvänner som sitter fast på platser där de kanske inte vill vara just nu. Men du behöver inte oroa dig för oss, för vi kan nog inte ha det mycket bättre i dessa tider. 

Jeanette & Fredrik

3 thoughts on “Hur går det för oss?

  1. Skönt att höra att ni är i säker hamn. Folk som är på Kuba blir utvisade idag… Hoppas ni håller friska och krya! Men OM ni blir sjuka, har ni någon sjukförsäkring som täcker vård utomlands?

    • Ja det är helt galet att bli utslängd från ett land! Vi undrar var de kan segla? Allt fler länder stänger sina gränser… Vi vet en som är på väg till USA. Vi är så glada att vi är på en bra plats 😊 Och vi har sjukförsäkring ❤️ som vi hoppas slippa använda! Kram till dig.

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.