I dessa virustider

Vi ligger nu på ankring i Fort Lauderdale och här är det är det spring break (skollov) som gäller, ungdomar från hela USA åker och festar och ”Sun Shine State” Florida är ett populärt resmål, så i Ft Lauderdale är det fullt av festande ungdomar. Vi hörde även att eftersom skolorna är stängda p g a Corona så har de ingen skola att åka hem till och får därför ett längre spring break i år. När det gäller smittspridningen så ser det inte ut som att ungdomarna försöker undvika närkontakt utan det verkar snarare vara något de söker. De flesta är ju unga och friska så vi får hoppas det går bra.

Vår ankring i Ft Lauderdale
Så här ser det ut åt andra hållet, vi är inte helt ensamma

Själva undviker vi att blanda oss med folkmassorna och har roat oss med att spela spel med Janne och Steinar på den norska båten Numa. Vi spelar Mexican train domino och kortspelet Liverpool, tyvärr är norrmännen även duktiga på sällskapsspel. Landskampen är ojämn och Norge leder med god marginal. I går lyckades dock Sveriges lag 1 ta hem segern, men Sveriges lag 2 hade en tung dag vid spelbordet och var ohotad på sista platsen. Vi väljer att kalla oss lag 1 och lag 2 istället för J och F eftersom ett team håller ihop i så väl medgång som motgång.

Kaptenens födelsedag firades med Janne och Steinar
Man måste stretcha när man fyllt 55

Annars tar vi det med ro. Även i USA har man hamstrat och toapappret var slut sist vi var på affären. Det är precis som att det värsta som kan hända är att man inte har papper till att torka sig i baken.

Slut på toapapper

Vi är väldigt glada över att vi är inne i USA.  Vi har kontakt med andra båtar som lever en mer osäker tillvaro eftersom det inte är helt säkert att de kan förflytta sig mellan olika länder och hamnar.

En av Ft Lauderdales många kanaler
Sea Wolf har vi sett tidigare och då var den på Gotland
Detta kallar vi båthus

Vår plan att röra oss norr ut ligger kvar och som det ser ut nu går vi till Cape Canaveral på onsdag för att hämta upp vår livflotte som varit på inspektion och ompackning där.

Sedan fortsätter vi norr ut för än så länge kan man röra sig mellan delstaterna, men vem vet det kanske förändras. Det finns sämre ställen att vara fast på än på en väl provianterad segelbåt i Florida.

Jeanette & Fredrik

14 thoughts on “I dessa virustider

 1. Hej kompisarna! Kul att höra ifrån er med jämna mellanrum! Själv har jag just seglat klart för säsongen och är på väg hem efter drygt 12.000 sjömil från Indonesien till Grenada. Hur jag ska ta mig hem är dock en gåta… Har biljett med Norwegian från Fort Lauderdale på måndag, men frågan är om de har några plan kvar där och då…?

  • Hej Johanna, vilken härlig resa du haft och att allt har gått bra 🙂 Vi håller tummar och tår för att det går något plan hem till Sverige, kramar till dig från oss

 2. Skönt att se att ni har det bra trots dessa läskiga virus tider.
  Heja Sverige 🇸🇪 lag 1 och 2 😂
  Va rädda om er.
  Kram

  • Tack Vännen, vi fortsätter hålla tummarna för att allt ska lägga sig så ni kan komma och segla med oss, det vore så kul! Kramar från oss.

 3. Trevlig lesning 🙂 Så det er det her vi bruker dagene på. Dere svensker vinner nok flere ganger. Kanskje i kveld. Nei, da var det visst sundowner i Bushpoint. Veldig slitsomt med all denne aktiviteten 🙂

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.