Jorden runt på 80 dagar

Vi har nu haft vårt föredrag på OSK och det gick bra. Det var lite konstigt att hålla det utan publik, med bara tre personer på plats för teknikens skull. Lite mankemang med ljud till en filmsnutt och datorn vi körde på fick för sig att uppdatera något och sedan starta om, det satte en extra krydda på föreläsningen. Teamet på plats löste det dock mycket bra.

Foto: Peter Magnsjö

Nedan är länk till föredraget och filmsnutt som inte kom med i föredraget. Har du följt oss på bloggen känner du säkert igen mycket, men vi hoppas ändå att du kommer tycka det är kul med en liten rundtur. Föredraget är 1,45 långt så se till att du sitter bekvämt och har något gott att dricka. 

Föredraget – klicka på bilden

Filmsnutt som inte kom med i föredraget – klicka på bilden

Vi har kommit i mål i vår digitala jordenrunt segling. Länge låg vi på runt 15 000:e plats, men i skepparens iver att komma under plats 10 000 så klantar han till det med ett taktiskt misstag och vi slutade på plats 26 825 (inte bitter…).

De riktiga båtarna började gå i mål i onsdagskväll och det blev en dramatisk upplösning! Apivia var första båt i mål, men två båtar hade fått bonustid på 6 respektive 10 timmar eftersom de deltog i en räddningsaktion tidigare i racet. Båda dessa båtar hade chansen att ta hem segern bara de kom i mål inom sin bonustid. Den ene lyckades dock nicka till i sittbrunnen och segla in en fiskebåt endast 90 nm före mål. Den andra lyckades ta sig i mål i tid och den slutliga segraren heter Yannick Bestaven på båten Maître CoQ IV på tiden 80 dagar, 3 timmar och 44 minuter. Seglad distans 28 583,80 nm med snittfart på 14,78 knop (27,37 km/tim).

Ensam runt jorden.

Jeanette & Fredrik

2 thoughts on “Jorden runt på 80 dagar

  1. Jättefint föredrag. Kul att se och genast infann sig lusten att resa och upptäcka igen…
    Men det kommer förmodligen att ta en liten stund till…

    Ha så bra och hälsa..

    //Mats

  2. Fantastisk. Jettefint seminar. Håper dere skal lage ett om “Fra Sverige til Guatemala” også 🙂

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.