Peppar, peppar

Nu ligger helgerna bakom oss och det verkar som att vår Coronataktik inför julen fungerade, för vi har inte bidragit till statistiken (peppar, peppar). Även nyårsafton verkar gått bra.

Farmor och farfar lärde sig Mexican train domino på Julafton
Sista kvällen förra året

Därefter har Jeanette har varit nere i ”människobyn” på yogalärarutbildningen. Fredrik fick då besök av kompisar och när temperaturen kröp ner till minus 25 passade sällskapet på att leka lite med varmvatten – kolla in filmen!

Så nu är vi åter ensamma och har fullt fokus på att göra klart föredraget som vi ska hålla för OSK (Oceanseglingsklubben) den 27 januari. Vi skulle hållit föredraget i höstas men av känd anledning gick det inte. OSK har nu ordnat så att föredraget är helt Coronasäkert eftersom det är digitalt, så medlemmarna kan sitta hemma i sina soffor och lyssna på oss. Föredraget kommer att spelas in, så förhoppningsvis kan vi i nästa inlägg ge dig, som inte är medlem i OSK, möjlighet att se föredraget i efterhand.

Utöver det är det yogastudier och skidåkning som står på programmet och samtliga skidor är nu testade. Turskidorna får dock stå till sig lite, för än så länge är temperaturerna allt för låga för att gå på tur och sitta i en snödriva och skala apelsiner. Undertiden vässar vi tekniken och kondisen för att vara redo när möjlighet ges.

Den digitala jordenruntseglingen går sådär och vårt mål att komma ner under plats 10 000 ser ut att vara långt borta.

I väntan på Bushpoint Två är vi nu helt båtlösa eftersom vi också sålt motorbåten. Vi insåg att med våra seglingsplaner kommer motorbåten bara bli liggande. När det gäller byggandet av Bushpoint Två så har vi inget nytt att berätta, men vi har en känsla av att det kommer bli förseningar. Vi har svårt att tro att alla åtgärder och restriktioner i Europa och Frankrike inte ska få effekt på leveranstiden. Fast vi tar det med ro för vi har lite äventyr ogjorda som vi gärna passar på att göra om det dröjer.

Jeanette & Fredrik

One thought on “Peppar, peppar

  1. Så flott dere har det. Vinter i Sverige og dere nyter det mye skjønner jeg. At dere har noen å spille Mexican Train med får nok tiden til å gå i disse corona tider 🙂 Skulle ønske vi kunne besøke dere. Her er vi også friske og raske. Vel..,,,,kanskje ikke så raske, men friske 🙂 🙂 Savner dere.

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.