Kan Hanibal så kan vi

Efter att vi legat still en dag i Hallstatt, en sanning med modifikation eftersom vi var på sightseeing hela dagen, så var det dags för lite ”backåkning” och göra som Hanibal och ta oss över alperna fast på motorcykel och inte elefant.

Vi började med Grossglockner passet i Österrike och till dig som tittade på filmen i förra blogginlägget kan vi meddela att vi var långt ifrån ensamma om att vilja åka över där denna strålande julidag. Eftersom det var en hel del trafik så var det inte helt lätt att få till symfonin i kurvor, men vi fick till det hyggligt emellanåt. Däremot var känslan och vyerna så bra som vi hoppats på och vi slog vårt höjdrekord på motorcykel rejält när vi fikade på Edelweissspitze och GPSen visade 2568 möh. 

Vi fick mersmak och siktade in oss på Stelvio passet i Italien som skulle vara ännu högre och vi fick ett nytt höjdrekord på 2796 m. Vägarna upp till Stelvio verkar användas som träning inför Giro d’Italia, vi tappade snabbt räkningen på hur många cyklister vi körde om i uppförsbackarna! 

Nu är vi högt uppe
Intressant väg ner från Stelvio

Vi fortsatte och klämde även Gavia passet av bara farten men nu började regnvädret komma ikapp oss. Troligen samma som ställde till det lite längre upp i Europa. Vi verkade vara i kanten av regnet och försökte köra ifrån det söder ut, vi lyckades inte helt. Hursomhelst blev vi i alla fall nertryckta så långt som till Verona i Italien.

Tommasis Villa Quaranta i Verona

Sedan dess har vi hållit oss här nere för att undvika regnet över alperna och det har fungerat bra. Vi fick en fin tur över till Frankrike och körde genom Frankrikes Grand Canyon ”Verdon Gorge” och åkte även en bit på ”Route Napoleon”.

Jeanette blev engagerad som fotograf
Lavendel i full blom

Vi tog tillfället i akt och hälsade på Åsa och Odd som håller till utanför Nice. Åsa är före detta arbetskamrat med Jeanette och för drygt 3 år sedan startade Åsa Klimakteriepodden. Den berör förstås inte alla våra läsare, men vi vill slå ett slag för den! Passa också på att kika in på @klimakteriekocken (Instagram), där finns tips till alla.

Nu ser det ut som att vi rundat regnet och kan ta oss torrskodda upp till Treguier där båten byggs och äntligen få se den. Om allt går väl räknar vi med att vara där på tisdag. 

Jeanette & Fredrik

3 thoughts on “Kan Hanibal så kan vi

  1. Så veldig bra at dere unngikk katastrofe i Tyskland/Østerrike/Italia. Har tenkt på dere der nede i Europa. Nyt turen videre. Ser ut som dere har det helt fortreffelig 🙂

  2. Men vad underbart roligt att ni stannade till hos oss! Vilket äventyr ni är ute på 🙋🏼‍♀️😍

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.