Long way home


Nu har vi klappat på båten och det kändes väldigt bra, om än lite overkligt att den snart ska vara klar. Sjösättningen är fram flyttad en vecka till den 7 september kl 08:00 då det är högvatten i Treguier. Vi kommer självklart vara på plats! Därefter dröjer det cirka en vecka innan vi får flytta ombord och sedan blir det genomgång och testsegling, så vi räknar med att vara kvar i Treguier under hela september. Vår ambition var att filma ombord på båten men det är fortfarande en ”byggarbetsplats” så det går inte att genom en film få någon uppfattning. Dock lovar vi att göra en total båtgenomgång på film när vi väl har kommit i ordning. 

Det var så kul att besöka varvet och vi fick även se embryot på den första 70 fotare som de bygger, men fick vi inte ta bilder. Vi fick också reda på att vår båt är den 80:e båt Boréal har byggt, oavsett storlek, och när vi kom dit hade de 25 båtar i orderstocken och när vi åkte därifrån hade den växt till 27 båtar! Tillverkar man 10 båtar om året så förstår du att det är en viss leveranstid. Begagnade båtar går tydligen som smör i solsken, och de har en en väntelista på begagnat också. Eventuellt kan man tycka att de borde öka produktionen, men det har de inte för avsikt att göra, för de vill inte ha det för stort. Som det är nu verkar det vara en bra storlek på företaget och de verkar ha roligt och får  säkert en slant över.  Har man dessutom en orderstock på drygt 2,5 år så känns det nog bra. 

På vägen upp till Treguier passade vi på att bo på ett gammalt och slitet slott som var en mycket trevligt upplevelse med god mat och kul sällskap av ett yngre fransk par. När det var läggdags sa slottsfrun att vi skulle öppna båda fönster för på så sätt skulle vi inte ha några mygg. Fladdermössen skulle nämligen flyga in genom ena fönstret, flyga några varv i rummet och äta mygg och sedan ut genom det andra. Gissa vad vi låg och tittade efter innan vi somnade.

I Treguier kollade vi väderprognosen och insåg att vi måste börja röra oss norrut för att undvika det regnväder som är på väg in över Europa. Så återigen kör vi med regnet i hasorna! Visserligen har vi haft det otroligt varmt sedan vi nästan körde ifrån regnet i Verona, så det skulle kanske vara lite skönt med svalka. Fast att köra motorcykel i regn är inte kul så vi satte högsta fart. Nu, på söndag morgonen, befinner vi oss Danmark och ännu så länge har regnet inte hunnit ikapp. Nu ska vi bara försöka hålla distansen ut, för veckor på stålhästen börjar att ta ut sin rätt. 

Jeanette & Fredrik

6 thoughts on “Long way home

  1. Åh så roligt! Måste vara helt underbart nästan osannolikt att äntligen få se och ta på ER båt 🙂 Nya spännande äventyr bara at få flytta ombord och testsegla och sen segla själva igen. Förstår at ni ser fram emot det.
    Kör försiktigt och var rädda om varandra !
    ps. Vi åker o seglar katamaran i Grekland nästa vecka …… inget mot era äventyr men det blir njutning!

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.