Kära återseenden

Nu blir det ett inlägg med många person- och båtnamn och i ”långseglarvärlden” kallar vi ju varandra ofta med båtnamn. Denna värld är ju ganska liten så vi tror att de seglare som läser inlägget kanske kommer känna igen flera av dem vi skriver om.

Den historieintresserade får vänta ett tag till för här i Portsmouth, där vi nu är, finns så mycket historia.

Genom åren har vi seglat med och lärt känna flera brittiska båtar och tack vare covid är flera besättningar på hemmaplan. Deras båtar befinner sig på andra sidan jorden och med stängda gränser blir de strandsatta på hemma, inte så roligt för dem men desto roligare för oss!

Det drog i gång direkt med att Fiona och Steve från båten ”Supertramp” tog bilen ner till Lymington och tillbringade några dagar med oss och det blev ett kärt återseende.

Fiona och Steve “Supertramp”
Traditioner består – rom och mexican train domino

På söndagen gjorde vi en bilutflykt i New Forest med Angela och John från båten ”Galadriel” och dagen avslutades med en traditionsenlig Sunday Roast med Yorkshire pudding på en brittisk pub.

Angela och John “Galadriel”
Sunday Roast

Därefter kastade vi loss från Lymington för att under några dagar upptäcka the Solent, klassiska brittiska seglingsvatten. Ett stopp i Beaulieu River (Bucklers Hard) och naturligtvis var en tilläggning i seglingsmeckat COWES ett måste och därefter gick vi vidare till Portsmouth.

Ingen värme här inte
Kallt igen på the Solent
COWES seglingsmecka

Fiona och Steve på ”Supertramp” tyckte det var så trevligt sist så de tog bilen ner till oss igen, så kul! I Portsmouth håller Suzanne och David  från båten ”Suzie Too” till och Ann och från båten ”Tourterelle” var inte långt borta. Ni som har hängt med vet att ”Tourterelle” är en systerbåt till gamla Bushpoint.

Eftersom det drog ihop sig till första advent och Jeanette har ett förflutet som glöggmakerska så ville vi naturligtvis blanda glögg. I England har de något som kallas för mulled wine (kryddat vin ) och tar man detta, häller i rejält med portvin och rom så får man en riktigt bra glögg! Pepparkakorna hade vi säkrat redan på IKEA i Frankrike och vi kan meddela att Stilton fungerar lika bra som ädelost på pepparkakor. Det blev en mycket lyckad första advent.

Alex har kontor i marinan
Suzanne och David “Suzie Too” och Fiona och Steve “Supertramp”
Ian och Ann “Tourterelle” (sköldpadda) “Supertramp” igen
Pub lunch igen

Så slutligen, stormen Arwen som drog över England, vi låg skyddat och det tjöt i riggen, så ingen fara för oss, det var mycket värre för dem norrut, men det vet du säkert.

Jeanette & Fredrik

6 thoughts on “Kära återseenden

  1. Kul och se Steve och Fiona. Ha de så gott. Hälsa att Cavatina är kvar i Shelter Bay. Motorn funkar och vi hoppas komma dit i februari.

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.