Message in a bottle

Vi måste förmedla en lite smått fantastisk historia om hur liten världen kan vara. Historien börjar då vi korsade Atlanten.

I denna tid av sekundsnabb kommunikation bestämde sig vår besättningsmedlem Tova för att prova den gamla hederliga flaskposten. Sagt och gjort ett brev skrevs enligt konsten alla regler med kontaktuppgifter och lades i en liten flaska. Flaskan postas mitt ute på Atlanten och försvinner i fjärran. Atlanten korsas och Tova åker hem för att sedan åka till USA för att gå på Universitet.

För att några veckor sedan får vi ett sms från Tova om att flaskan är hittad på St Croix!!

   

Vi vill naturligtvis veta mer och så även Tova. Det visar sig att det är en man från New York som varit på semester på St Croix som hittade flaskan och här kunde historien ha slutat. Men det blir naturligtvis en snackis bland Tovas kompisar i USA och till slut når historien en moster till en av kompisarna, var på hon utbrister – ”honom känner jag”!

Vi har nu tagit oss upp till Guadeloupe och seglat runt bland öarna. I skrivande stund ligger vi på Iles des Saintes. Vi återkommer med mer info (och bilder) om Guadeloupe. Vi har också några filmer på gång, men tyvärr är internet för långsamt för att det ska gå att ladda upp film!

Allt väl ombord!
Jeanette & Fredrik

11 thoughts on “Message in a bottle

 1. Vilken solskenshistoria, ibland är världen liten. Vi kastade en i Stillahavet -08. Men ingen har hört av sig ( än) 😉
  Kram
  Berndt

  • Vi är förundrade över hur liten världen är, på vår resa har vi träffat flera som på något sätt känner eller känner till personer som vi känner. Håller tummarna för att er flaska hittas så småningom.

 2. Va roligt! Vår flaska verkar fortfarande guppa omkring någonstans. Härligt med Iles des Saintes, se till att gå på restaurangen 1 Ti-Bo Doudou. Vi åt tonfisk både som förrätt och varmrätt, underbart gott! Kram på er
  /Emelie & Marcus

 3. Va kul. Hälsa Tova så gott. Själva är vi på St Kitt och går till Antigua nästa vecka. Sedan börjar vår segling söder ut mot Grenada. Inlägg från oss kommer vilken dag som helst! Fair Winds S/Y Yasmine

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.