Vi fortsätter norr ut

Vi fick en snabb segling norr ut från St Lucia till Martinique och i Schoelcher kom vi i kapp Marie och Anders på s/y Cavatina. De låg ankrade där för att släppa av Anders bror och fru som varit och hälsat på och nu var det dags för dem att åka hem. Ombord på Cavatina bjöds vi på nybakade
semlor, jättegott, och mandelmassan hade gästerna haft med sig från Sverige.

Semelkalas med Anders, Lena och Lars och bagaren Marie som inte syns i bild

Vi gjorde en snabbvisit i Martiniques huvudstad Fort de France för att proviantera och sprang då på kyrkan med ett torn av Eiffel. Vi har lite motstridiga uppgifter, en källa säger att det var Eiffel som designade och Picq som byggde. Hursomhelst, tornet var vackert och klart Eiffelinspirerat. När vi var klara i Fort de France tog vi upp ankaret och seglade vidare till Rousseau som är huvudstaden på Dominika.

Fort de France

Kyrka a la Eiffel

Det sägs att Dominika är den enda ö i Karibien som Columbus skulle känna igen om han kunde återkomma hit, och kanske är det sant för ön är inte speciellt exploaterad, här finns t ex inte så många lyxhotell, eller hotell för den delen och ingen marina.

Regnskogsblommor

Trädskulptur

Dominika är utflykternas ö och här finns ekoturism och många vandringsleder. Självklart har vi varit runt på ön. Vi har besökt Kalinago Territory, ett reservat för indianer som ursprungligen kom från Sydamerika och de kallas även för Caribs.

En äkta Kalinago

 Kokosvatten

Vi har vandrat till flera av Dominikas 365 vattenfall, ja, de säger att det finns så många här! En dag åkte vi runt på ön med Sea Cat (Octavius) och hans bror Henderson, som var på besök från Tyskland där han bor sedan 18 är tillbaka, och det var en fin upplevelse. Sea Cat känner sin ö och visade på både växter och kryddor och eftersom allt verkar växa vilt stannade han många gånger och visade oss allt möjligt gott och ätbart.

Naturdusch! Fredrik, Marie & Henderson

Sea Cat bjuder på smakprov

Nya smakprov införskaffas

Cricketstadion sponsrad av Kina, de sponsrar mycket i Karibien undrar varför?

Vi passade också på att snorkla vid champagnerevet, revet kallas så för det kommer bubblor från botten, det är vulkanisk aktivitet och på vissa håll kunde vi känna hett vatten. Det var en annorlunda snorkling, men det som toppade den dagen var det spontana pool partyt i regn som vi och vår guide Mr Bean startade. Poolen är ett avgränsat område vid stranden, där det kommer varmt/hett vatten ut genom sanden. Där låg vi och partade tillsammans med gäster från ett kryssningsfartyg som bestämde sig för att parta med oss. Det första gänget från ett annat kryssningsfartyg doppade bara tårna och sedan hade det gjort utflykten de skulle för den dagen kändes det som…

Badtunna a la Dominika

På vägen upp från Rousseau till Portsmouth på norra Dominika, passerade vi 10 000 nm sedan vi hämtade båten i Frankrike. OCH detta på mindre en två år och det vi tycker är ganska bra kämpat så vi bjöd in Marie och Anders från s/y Cavatina för att fira med champagne.

Många sjömil har det blivit

Fredrik fyllde år den 11 mars och då bjöd s/y Cavatina på middag på strandrestaurangen där det sjöngs födelsedagssånger för Fredrik på både på svenska och engelska. Ett stort tack för detta!

Här i Portsmouth har det regnat till och från mer eller mindre hela tiden och det var lite mening med det tror vi. Saltvattnet blev avspolad från båten, vi hann skriva på bloggen och samt baka smulpaj till Fredriks födelsedag samt göra några filmer som vi ska lägga upp när vi får bra wi-fi.

Here we come!

Tät trafik på Indian River

Vår guide Martin/Providence

Gissa filmen…

I morgon bär det av uppåt mot Guadalupe som tillhör Frankrike och vårt första stopp blir antingen ön Isle des Saintes/The Saintes eller Marie-Galante lite beroende på var vinden och vågorna tycker vi ska åka.

Jeanette & Fredrik

Som avslutning lite fler bilder från vårt besök på Dominika.

Konstiga träd med hängande rötter

Parkera inte för nära träd när det är orkan på gång

Middleham falls det högsta på Dominika

Ett svalkande bad

Vattenfallen Mama and Papa, Mama är het och Papa är sval

14 thoughts on “Vi fortsätter norr ut

  1. Såå roligt att se era bilder från bästa Dominica! Hoppas ni gillade det lika mycket som vi!

  2. Grattis i efterskott Fredrik🎉🎉💕. Vad härligt det ser ur och vad coolt med Eiffel tornet👍🏻. Längtade ni till Paris då? 😘

  3. Så underbara bilder och härligt att få fortsätta resa med på ert äventyr! Njut av livet och ser ram emot filmtajm!!!!!!

  4. Hääärligt så häärligt!! Tack för fina och annorlunda bilder. Ni njuter nog, men jag njuter av att se er och de härligheter ni får uppleva. Grattis två dagar sent Fredrik!! Kramar!! //:-)

  5. Jag gissar på samma som Fredrik! Ser verkligen härligt ut! Bra att ni utnyttjar naturduschar och regnskurar det verkar ecofriendly😂. Imorgon åker Johan till Gossos med bland annat Chris, han och de andra sydafrikanerna ska få pröva på renraid, skidskola och Vasalopp à la Fjätervålen, blåbärssoppa included😂.
    Fortsätt att njuta av Karibien! Kram

  6. Ni ser verkligen ut att ha det bra. Nästa säsong kommer vi och hälsar på.
    Jag gissar på Pirates of the Caribean.

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.