Tillbaka på ruta ett

Så nu är vi tillbaka där vi började i Karibien, nämligen i Rodney Bay. Vi vände på Grenada och på vägen upp återbesökte vi några favoriter. Men vi gjorde också en ny bekantskap och det var Petite Saint Vincent. Den ligger strax utanför Union Island och är en privat ö med en semester resort. Alldeles i närheten ligger kanske den mest fotograferade ön i detta område, Mopion Island som är en ytte pytte liten sandö med bara ett parasoll.

Mopion Island

Sedan blev det naturligtvis ett stopp på Tobago Cays igen och denna gång var det helt vindstilla. Så det blev mycket snorkling ute på revet och det var som att simma i ett akvarium.

Helt stilla på Tobago Cays

Ett annat ställe som vi gillar är Marigot Bay och där ingår hotellets alla faciliteter i hamnavgiften. Vi passade på att gymma och bada i poolen och eftersom de har ett mycket bra Wi-Fi så har vi tittat på ”På Spåret” på SVT Play.

Vi gjorde ett stopp i Bequia också

Promenaerade till fortet och tog kort över Admiralty Bay/Bequia

Och en promenad till “Pottery” gjorde vi denna gång

Här i Rodney Bay har vi roat oss med att städa och byta toalettpump, det senare är ett ganska regelbundet jobb som vi gör ca varannan månad och rensar samtidigt rören med ”white vinegar” som är 5%-ig ättika och rören blir som nya.

Sedan har vi även umgåtts med Litsmars som också de är från Resarö. De korsade Atlanten 2012 och sedan sommaren 2016 är deras båt i hemmahamn. Nu är de här på semester och återser några av sina favoritöar.

Rompunch på Litsmars balkong

Efter närmare 3 månader i Windward Islands är det så dags för oss att lämna och gå till Leeward Island. Vi ska bara göra ett snabbt provianteringsstopp på Martinique sedan vidare till Dominica där Leeward börjar.

Jeanette & Fredrik

10 thoughts on “Tillbaka på ruta ett

 1. Spännande med ny övärld och kul med Resarö folk där nere. Här har det blåst som bara den i två dagar så super segelväder. Kram

 2. Hej vad kul att läsa om allt ni upplevt. Vi ser att ni är på väg åt samma håll som vi är. I slutet på veckan så seglar vi till st kitts och sedan mot Guadaloupe. Vi har gäster som kommer den 22 mars. Sen går vi till Antigua/Barbouda innan vi vänder söderut mot de trakter ni kommer ifrån.
  Vore. Kul att återse er någonstans.
  Segla lugnt
  Kram
  Ultimo

 3. Hej, sitter och tittar ut genom fönstret och sedan på era bilder och sedan ut genom fönstret igen och sedan på bilderna igen och plötsligt har jag bestämt mig för att imorgon skall jag åka och fixa med båten!!!! Inser också när jag tittar på era bilder att jag har ju faktiskt ramlat och rivit upp armen i snårbuskarna på Petit Beteau i Tobago Cays. Jag skall tillbaks det är helt säkert.

 4. Hej, det set Inte ut att gå någon större nöd på er. Härliga bilder och filmer. Ha det fortsatt bra

 5. Fina bilder! I morgon börjar båtmässan – då ska vi i Oceanseglingsklubbens monter locka ännu fler att göra som ni!

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.