Skärgårdsbastu

I veckan som gick gav Erna Solbergs tyvärr inte något positivt besked angående inresa i Norge för oss svenskar, men vi lever på hoppet och fortsätter planera vår expedition Lofoten/Nordkap. Expeditionen har fått förstärkning av ytterligare två deltagare, våra vänner Jocke och Annika sadlar sin motorcykel och styr kosan norrut tillsammans med oss mot midnattssolen.

Vi har kommit fram till att det nog är bäst att vi tar med oss tält för att kunna vara flexibla när det gäller boendet. Nu kanske vi inte föredrar att tälta, men för säkerhetsskull har vi skaffat tjocka luftmadrasser och bra sovsäckar så vem vet, vi kanske kommer tycka att det är riktigt kul att tälta. Tids nog kommer både du och vi veta det! Fortsätter Solberg att envisas med att bannlysa oss svenskar så har vi en reservplan, för motorcykelturné det kommer det att bli!

Vi har gjort en utflykt i vår vackra skärgård och varit på Oceanseglingsklubbens försommar träff. Det var ett 10 tal båtar som träffades och grillade och hade trevligt och pricken över i, i alla fall för Fredrik, var bastubad och hopp i havet.

Så till sist en liten uppdatering av båtbygget. Frankrike stängde ner pga Covid-19 och alla på varvet fick gå hem och när de väl fick gå tillbaka till arbetet var de tvungna att hålla avstånd från varandra. Det innebar att endast en person i taget fick vara ombord på båten de jobbade på och normalt är det tre personer som jobbar på en båt. Varvet är nu tillbaka till någorlunda normala arbetsrutiner och de ligger med en försening på 1-1 ½ månad. De försöker jobba ikapp och de, precis som vi, hoppas på att det inte kommer några nya restriktioner. Den planerade leveranstiden var från början maj 2021, så vi får se vad den till slut hamnar på.

Jeanette & Fredrik

4 thoughts on “Skärgårdsbastu

  1. Motorcykel turné låter jättehärligt, är en sån skön frihetskänsla. Hoppas att Norge öppnar upp.
    Glöm inte myggsprejen 😜

  2. Kul att läsa om er planerade motorcykelturne’. Vi planerarar bilturne’ till Abisko. Vi hade också hoppats på Norge….. ja det finns alltid alternativ plan, man är ju seglare. Även vi har införskaffat tält och luftmadrasser……utifall att. Kramar från Marie och Anders

    • Å vad roligt! Vem vet vi kanske ses, vi håller kontakten. Det är nog klokt att ha med tält för vi blir nog inte ensamma där uppe 🙂 Kramar från oss

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.