Snart tillbaka till båten, men först…

Det var ett tag sedan sist vi skrev någonting vettigt på bloggen. Vi har bara bombarderat dig med filmer eftersom vi försöker komma ikapp tidsmässigt så vi inte är allt för lågt efter när den nya seglingssäsongen börjar.

Sist vi skrev ett riktigt blogg inlägg var så sent som i oktober och vi var på väg hem, och sedan dess har vi hunnit med en del!

Före jul hann vi klämma in oss på ett par julbord innan det var dags för det stora äventyret som vi gav dig ett litet ”lejonsmakprov” på, dvs safari i Tanzania med en avslutning på Zanzibar, vilket var skönt. Nu kan man ju tror att åka runt i en jeep och titta på djur i dagarna fem inte är jobbigt! Faktum är att det blev inga sena kvällar, utan efter att skumpat runt hela dagarna och med en koncentrerad blick för att inte missa något, var vi hel slut och John Blund kom tidigt på besök.

Första
Andra
Julafton

Vi fick se mer än vi kunde hoppas på och vi såg alla de fem stora och vår guide lyckades även spana fram en gepard.

Safarigänget

Vi har naturligtvis tagit fasligt många bilder och gjort bildspel. Här får du två valmöjligheter, antingen ett bildspel som är 20 minuter långt och en bantad version på 9 minuter, valet är ditt. Vi som syns i bildspelet är förutom oss är dottern Ebba med sambon Philip och sonen Erik med sambon Linn.

Kort version https://youtu.be/FExWbt3VbRk

Lång version https://youtu.be/kQUiE4LQymg

I slutet på januari hade vi planen att ta en sväng ner till Frankrike för att förbereda båten så smått och transporterar ner alla dessa båtprylar som vi lyckats införskaffa. På vägen ner tog omvägen vi de franska Alperna för vem kan motstå ett erbjudandet från engelska seglarvänner om att låna en lägenhet och få några veckors skidåkning. Nu är skidåkningen slut för denna gång, så nu far vi vidare och gör lite båtjobb.

Mont Blanc sticker upp genom molnen
Sämre kan man bo
Vi hade tur med vädret
Om man är tidigt uppe hamnar man först i kön – Ta aldrig sovmorgon.
Pittoreskt så det förslår
Ambulerade spritbrännare

Vi vill även berätta om en överraskning som vi hade i vår e-post låda en morgon. En fantastisk bild från en av slussarna i Kaledoniska kanalen tagen av en mötande båt och som gjort sig besväret att leta reda på oss och skicka bilden. Man blir varm i hjärtat av vilka människor det finns!

Claudia Koppenol, fotograf

Vi måste även berätta om en annan sak. Kommer ni ihåg bilden på Andréemonumentet på Danskön uppe på Svalbard.

Efter vårt föredrag på Oceanseglingsklubben kommer en herre fram till oss och säger att han tyckte det var roligt att se att monumentet stod kvar efter så många år. Vi tappade våra hakor, han var nämligen besättning på örlogsfartyget Älvsnabben när de 1958 var uppe på Svalbard och byggde monumentet. Det var stort! Tack John Deutgen för att du kom fram!

Och till sist, veckans film! Klicka på bilden så startar film.

Jeanette & Fredrik

2 thoughts on “Snart tillbaka till båten, men först…

  1. Hi Jeanette & Frederik, so nice all your travels. We do the same with our SY Cestlavie, 14 meter Ketch. In corona time we went to Sweden and stayed there for 15 months, including the winter. Above I saw the picture of you in the Caledonian. coincidence that Claudia made that picture. We now her and Albert de Nijs (on facebook) and she made a marvelous picture of our boat last summer also.
    This Year our plan is Norway and winter in Trondheim. On facebook I am IthakaZeilt.
    Warm greetings of Marianne and Meine

    • What a coincidence! Claudia seems to be a good photographer 😊 Hopefully our bows will meet someday, that would be nice. We loved our sailing in Norway!

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.