Vi har ett datum och passerat ett annat stort

Vi tar det från början. Dagen innan nationaldagen blev Jeanette kidnappad av sina syskon som en liten överraskning inför hennes stora dag. Det blev en båtfärd ut till Sandhamn och mat och dryck intogs och även natten avnjöts ute på Sandön. Man kan nog påstå att det inte är något fel på syskonkärleken, men för säkerhetskull var även respektive medbjudna.

10 dagar senare inföll så den stora dagen och den bjöd på ett otroligt vackert väder och det hanns med både en lunch i staden och firande hemma med övriga familjen. Även kvällen var precis så fin som den bara kan vara i mitten av juni.

Det har börjat suga mer i vår ”båttarm” och rejält mer när vi fick möjligheten att besöka och titta på båten Surf of Sweden som var både fin och häftig och dessutom har den en intressant historia. Du kommer kanske ihåg den tyska båten som 2016 gick på grund och tappade kölen ute på Möja. Om du inte vet vad som hände med den så finns länken till en intressant historia här: https://www.livetombord.se/praktisktbatagande/artiklar/artiklar/20200803/tack-vare-jonas-fick-brenta-nytt-liv/

Ska du segla Gotland runt i år så kan du antingen ta rygg på Surf of Sweden eller försöka hålla den bakom dig på seglingen runt ön.

När det gäller vårt eget båtbygge så börjar vi ana en leverans i horisonten. Vi har i alla fall fått ett sjösättningsdatum som är satt till den 31 augusti och då räknar vi med att vara på plats med en flaska bubbel att krossa mot skrovet. Varvet (Boréal) har varit extremt upptagna den senaste tiden. De bygger 10 båtar per år och nu under coronan har 6 blivit liggande vid bryggan för att ägarna inte haft möjlighet att komma och hämta dem. Nu när Frankrike öppnat upp så slår ketchupeffekten till och alla kommer på en och samma gång! Det är ju inte bara att lämna över nycklarna, utan en hel del testseglingar, genomgångar och kanske en del justeringar och andra små saker innan alla är nöjda.

Så om drygt två månader är det vår tur och då har det förhoppningsvis lugnat ner sig för varvet. Fast innan dess är vår plan att hinna ner en sväng till Tréguier på motorcykel och titta och klappa på båten. Vi har fått en guidad visning på face-time som gav mycket mersmak och vi vill se mer!

Vi är nu färdig vaccinerade båda två och motorcykeln står klar, så förhoppningsvis kommer du kunna få följa med på en intressant resa ner genom Europa i juli.

Erik & Farfar kollar fotbolls EM

Glad Midsommar!

Jeanette & Fredrik

One thought on “Vi har ett datum och passerat ett annat stort

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.