30 år sedan sist…

I väntans tider på att snön skulle komma, har vi varit rätt pyssliga för någonting måste man ju göra. Pepparkakor är bakade och lussekatter gräddade, men det stora pysslet var nog när vi fick för oss att tapetsera om vårt sovrum här i stugan. Fredrik var av den bestämda uppfattningen att tapetsera var både besvärligt och inte roligt.

Notera formen …
Före…
under
Efter
Här sover vi gott

Efter inhämtning av färsk information fick vi klart för oss att det är non wowen tapeter som gäller nu för tiden och limmet rullar man på direkt på väggen. Borta är tapetbord och våder som ska ligga och dra innan uppsättning så de blev sladdriga och inte gjorde arbetet lättare. Det är kanske inte något nytt för dig, men för oss var det en aha-upplevelse. Vi måste säga att vi blev väldigt nöjda och t o m den tråkiga vita garderoben fick ett nytt överdrag.

I veckan var vi ner till Skidhuset i Sälen och hämtat skidarsenalen och om utvecklingen gått framåt när det gäller tapeter, så kan man lugnt säga att det har den även gjort på skidfronten.

Skidhuset – förmodligen Sälens bästa skiduthyrning

De skidor vi hittills provåkt är längdskidorna och där är det skins som gäller för oss glada amatörer. Enkelt beskrivet är det ett strävhårigt material som är placerat där fästvallan tidigare satt och när spannet på skidan trampas ned så får man fäste. Då slipper man ha koll på temperaturerna för att veta vilken färg på vallan som ska sättas på. Proffsen har naturligtvis inte skins för de har ju en hel buss med folk som vallar åt dem. För oss är det perfekt och vi kan göra som Stenmark sa ”de e bare och åk”.

Premiärdagen bjöd på ett fantastiskt väder, -10 och solsken! Trots att det var drygt 30 år sedan någon av oss stod på ett par längdskidor så gick det över förväntan och det var kul. Dagen efter gav sig några muskler sig till känna som tydligen används sparsamt de senaste åren.

I morgon öppnar liftarna här och då är det “nedförsskidor” som ska testas och där har vi hängt med lite bättre och är inte lika förundrade över utvecklingen, för det är ju bara 4 år sedan sist!

Statusuppdatering på övriga projekt

Båten är målad och tillbaka på varvet
Digitalt är vi nu mitt emellan Nya Zeeland och Kap Horn

Jeanette & Fredrik

10 thoughts on “30 år sedan sist…

 1. Så morsomt å se hva dere driver med. Både tapetsering og skigåing. Ikke dårlig. Her bare regner det. I hele desember har det regnet. Deprimerende. Skulle ønske vi var tilbake på Isla Mujeres 🙂 Godt Jul og et riktig Godt Nytt År ønsker vi dere.

  • Janne – kom hit vetja! Dörren står öppen så bara kom 🙂 Det var verkligen mysigt förra året på Isla Mujeres – varma kramar till er och God Jul & Gott Nytt 2021!

  • Härligt härligt! Både tapetsera och längdåka. Blir det Vasaloppet härnäst? Jätteavis på snön nu har. Vit jul önskar jag mig också! God jul och extra gott nytt 2021!

   • Det var så kul att tapetsera 🙂 Vi kommer inte åka Vasaloppet, eller, det ska ju bli någon variant 2021, så kanske 🙂 Må så gott och hoppas ni får en skön jul och ett gott nytt 2021.

  • Det är så underbart, vi åker skidor, plugga yoga (Jeanette), tränar Yoga gör vi båda, åker skidor, bastar och bakar, vi har verkligen inte mycket att klaga på!

 2. Hej, alltid kul med Era inlägg.. När jag såg mönstret på den nya tapeten fick jag en dejavu.. nästan samma som mitt rum på Högtäktsvägen 🙂
  Kul med lite snö och skidåkning, det var ett tag sedan, Skulle nog inte vara bara ett par tre muskler som skulle ge sig tillkänna.. snarare ett dussin ..

  Passar på att önska Er och Era familjer en God Jul och ett Gott Nytt År (och stay safe)

  //Mats

  • Tänk att det är nästan samma tapeter som på Högtäktsvägen, jag har ju sett dem, men minns dem inte riktigt. Efter några dagar till med skidåkning så känns det bra i kroppen, skönt. Må så gott och önskar er en härlig jul och gott nytt år! – kram från oss

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.