Vi är redo

På vägen hem sist tog vi svängen förbi Skidhuset Sälenfjällen som är hovleverantör till vårt vinteräventyr, pjäxor provades och skidor diskuterades och beställdes, det blir tre par skidor. Ett par för att åka utför med och ett par för att göra som norrmännen (gå på tur) med varm choklad i ryggsäcken samt ett par som är tänkta att fungera som pulshöjare. Vi bestämde dock att skate inte är vår grej utan håller oss till den klassiska stilen. I vår iver kring detta med skidor glömde vi helt bort att ta bilder, men vi lovar att när vi hämtar upp skidorna blir det bilder som visar vilken proffsig skiduthyrning som finns för er som ska till Sälen och åka skidor. https://www.skidhuset.se/

Vårt mål för resan var egentligen hem till alla löv på gräsmattan. Vi har mest eklöv så vi tycker det är bäst att ta upp dem eftersom de förmultnar så långsamt. Efter några dagars arbete med lövblås och kratta kunde vi åka iväg med 28 säckar löv till återvinningen.

Advents/julkransar har tillverkats och satts upp på fler dörrar än vad vi själva förfogar över, men så är det när man berättar för nära och kära att man ska binda kransar. Så kul!

27 november blev det ett glas champagne och chips med tidigare fiskad sikrom, vi firade att det var 16 år sedan vi gifte oss i Sälens Fjällkyrka. Vi verkar ha en dragning åt det kallare hållet så det är kanske inte så konstigt att vårt nästa seglingsäventyr kommer gå mot kyligare breddgrader. Ett äventyr som vi håller på och förbereder oss för dels genom träning och skidåkning som vi kommer att få denna vinter. Dels kommer vi under de mörka och kalla kvällar vi har framför oss konsumera litteratur och inhämta information.

Vår museum vägg har fått tillökning – Tack Åsa Lena
Kolla in kringlorna

Så nu är vi redo för vinter och om SMHI håller vad de lovar kommer snön till helgen men vi har redan vitt på marken och gjort några fina vita promenader.

Du kanske undrar hur det går för oss i den digitala version av jorden runt seglingen Vendée Globe? Vi tycker det  går ganska bra, just nu ligger vi som 16 000 båt och strax rundar vi Godahoppsudden. Antalet digitala konkurrenter är nu uppe i över 900 000 så vi får vara rätt nöjda så här långt. I den verkliga tävlingen har tyvärr Alex Thomsson (BOSS) varit tvungen att bryta, men det vet du säkert redan.

Jeanette & Fredrik

8 thoughts on “Vi är redo

  1. Ni ser ut att ha ett härligt liv, vi har flyttat upp till Härjedalen, tröttnade totalt på värmen o vita sandstränder. Idag har jag fiskat röding, fick 4 stora fina på 15 minuter. Nu väntar vi bara på snön så man kan åka skoter och skidor/ kram på er

    • Vi följer er på FB och det ser så härligt ut hos er också! Visst är det skönt med omväxlingen och att det faktiskt kan bli lite för mycket av vita stränder och sol – må så gott – kram till er

  2. Kul med nya skidor och nya mål i sikte. Hoppas ni får många fina turer i spåren. Ses i backen⛷. Kram Fia

  3. GRATTIS TILL 16 år🥂🍾🥂🍾🥂❤️
    & så bra det blev på väggen ❗️Roligt för dem att slippa mitt mörka förråd & komma ut i Naturen. Kramar till er båda🥰❗️
    Åsa-Lena

Vad kul att du vill lämna en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.